Andra skraplotter

Trisslotten är ju en klassiker. Den är perfekt att ge bort som present. Den är också perfekt som överraskning till någon som behöver lite spänning i livet. Men ibland behöver man variera sig. Om du är intresserad av att börja spela på andra skraplotter än klassikern Triss så finns ett digert utbud.

Svenska Spels Tia-lott kostar, som namnet antyder, tio kronor och högsta vinsten är 250 000 kronor. Vill du inte lägga 25 kronor på en Trisslott är Tia-lotten ett bra alternativ. Särskilt som vinstchansen på varje lott är en på tre, till skillnad på Trisslottens en på fem. På Tia-lotten gäller det att skrapa fram tre lika belopp, precis som på Trisslotten. På Tia-lotten med Stjärnvinst finns ytterligare en vinstmöjlighet. Skrapar man fram tre stycken stjärnsymboler vinner man summan av hela det framskrapade fältet. Den vanligaste vinsten på Tia-lotten är 10 kronor, eller pengarna tillbaka. Av en miljon lotter finns en lott med en vinst på 250 000 kronor. Tia-lotten har även en multiplikator som benämns ”krona eller klave”. Skrapar man fram ”klave” dubblas vinsten.

Skrap-Bingo är en skraplott från Svenska Spel. Lotten är en kombination av vanlig bingo och en skraplott. Lotten har fem områden, dels ett område med 25 fält som är utropsnummer, dels fyra områden som föreställer bingobrickor. Varje bingobricka omfattar 25 rutor, där mittenrutan är en så kallad friruta. Först skrapar man fram utropsnummer. Sedan markerar man dessa nummer på bingobrickorna och hoppas på antingen en rad, fyra hörn, kryss eller att man lyckas fylla bingobrickans inre fyrkant. Varje bingobricka har en egen vinstplan. Får man en rad vinner man mellan 30 och 200 kronor. Fyra hörn betalar mellan 500 och 10 000 kronor. Kryss betalar mellan 10 000 och 100 000 kronor. Högsta vinsten får man om man lyckas få en inre fyrkant. Där är vinsten alltid en miljon kronor oavsett vilken bingobricka man har vunnit på.

Två andra populära skraplotter från Svenska Spel är Skrap-Kryss och Skrap-Pyramid. Skrap-Kryss kombinerar en vanlig skraplott med element av korsordslösande. Först skrapar man fram ett antal bokstäver. Sedan markerar man dessa bokstäver i ”korsordet” och hoppas att bokstäverna bildar kompletta ord med fler än tre bokstäver. För att vinna gäller det att få minst tre ord markerade i korsordet.

Spelidén i Skrap-Pyramid liknar den som gäller för Skrap-Kryss. Skillnaden är att man i Skrap-Pyramid ska markera siffror i en pyramid och försöka få hela vågräta rader. Den högsta vinsten i Skrap-Pyramid är på en miljon kronor.

Vill man bredda sitt spelande ytterligare och ha chansen på fina vinster oavsett tidpunkt på dygnet är det en idé att sondera det utbud av skraplotter som finns på nätet. Svenska Spel erbjuder spel på alla deras skraplotter online. Det finns också ett stort antal spelbolag som erbjuder skraplotter. Många av dessa spelbolag är antingen svenska eller har bra support på svenska, vilket kan kännas tryggt om man är en ny spelare.

En fördel med att spela skraplotter på nätet är att det är lätt att se om man har vunnit. Så fort lotten är färdigskrapad får du veta om du vunnit eller inte. Det är en mycket nyttig funktion, särskilt för de lotter som är mer omfattande och avancerade. En annan fördel med att skrapa lotter på nätet är att vinster omedelbart sätts in på ditt spelkonto. Man behöver alltså inte gå till en mataffär eller spelbutik för att hämta ut sina vinster.