Dubbeltriss

Dubbeltriss är en minst lika rolig (om inte roligare) skraplott som den vanliga trisslotten och fungerar ungefär som en vanlig trisslott men inte riktigt. Den har 18 skrapfält istället för 9 och ser ungefär ut som två trisslotter som sitter ihop. Trots att du har hela 18 skrapfält att skrapa räcker det fortfarande med att du skrapar fram tre likadana symboler för att vinna.  En annan fördel är att spänningen varar längre än när du skrapar en vanlig trisslott. Nackdelen är att den kostar dubbelt så mycket som en vanlig trisslott.

Dubbeltriss eller triss?

Så vilken lott ska du då välja, dubbeltriss eller triss? Jo, det beror mest på om du vill få kortare spänning under två tillfällen eller längre spänning vid ett tillfälle och det är ju mest en smaksak. När det gäller vinstchanser så är skillnaden minimal, för om man tittar på prisplanerna för dubbeltriss och triss så ger dubbeltrisslotten ungefär vinst dubbelt så ofta som trisslotten på de flesta vinstnivåer. Det innebär ju att två trisslotter ger ungefär samma vinstchans som en dubbeltriss gör. En miljon dubbeltriss har samma totala vinstsumma som två miljoner trisslotter, men å andra sidan kostar ju trisslotten bara hälften så mycket.

Vinstchans tre klöver. Vinstchansen när det gäller tre klöversymboler som ger dig möjlighet att vinna upp till 100 000 kr i månade i 25 år i en TV-dragning är exakt dubbelt så stor med dubbeltriss som med en trisslott, vilket innebär att två trisslotter ger samma vinstchans.

Vinstchans tre TV-apparater. Om du vill få så stor chans som möjligt att vinna upp till 5 miljoner kronor i en TV-dragning genom att skrapa fram tre TV-symboler ska du köpa två trisslotter istället för en dubbeltriss. Tre trisslotter av en miljon lotter har tre TV-symboler och fem dubbeltrisslotter av en miljon har det, men eftersom du kan köpa två trisslotter för samma pris blir dina vinstchanser något högre.