Trissvinster genom tiderna

För bara några år sedan fyllde den anrika Trisslotten från Svenska spel hela 25 år. Ja, vi har nu kunnat åtnjuta denna härligt spännande lott under lång tid och självklart har det skett en del förändringar av lotten under åren som gått. Den första Trisslotten lanserades redan 1986 och då låg den största vinsten på 100 000 kronor. Nästan tio år senare, nämligen 1994 lanserade man det som kallas för TV-triss. Möjligheten att få komma och skrapa en speciallott i direktsänd TV där minsta vinsten ligger på 50 000 kronor idag. Bara tre år efter det lanserades även Månadsklöver och det var nog den vinst som sedan dess lockat mest folk att spela. Det är nämligen den chans till bonusvinst som gör att du kan vinna upp till 100 000 kronor i månaden i 15 år. Och vem vill inte vinna en månadslön som kan göra att man slipper jobba mer? 2003 kom sedan en ny lott i form av Dubbeltrissen, lotten med två Trisslotter på där man får lov att kombinera de bägge lotternas belopp för att vinna. När Trisslotten nu fyllde 25 år 2011 räknade man ut att fler än 2 miljoner människor blir lyckliga vinnare på Triss varje månad det året. Som Svenska spel själva säger; ”Plötsligt händer det”.

Den högsta Trissvinsten genom hela Trisslottens historia

Den absolut största vinsten på Triss har delats ut i år (2013) och densamma är inte bara den största trissvinsten i år utan den största som någonsin delats ut i historien! Ja 2013 är ett år som garanterat kommer att skrivas in i historieböckerna hos Svenska spel. Det var nämligen året då en person för första gången vann den största möjliga vinsten med Triss månadsklöver. En kvinna i den lilla staden Ängelholm skrapade fram tre klöversymboler på sin lott och skulle alltså åka till TV-studion för att skrapa speciallotten. Men på grund av olyckliga omständigheter kunde hon inte ta sig dit utan fick istället skicka sin dotter att skrapa. Resultatet blev ett TV-skrap som gav hela 100 000 kronor i månaden i 15 år! En vinst i den här storleken har alltså aldrig tidigare delats ut men i år smällde det till och Ängelholm fick en riktig miljonärska. Det var ungefär ett år sedan i skrivande stund som Svenska spel beslutade sig för att höja vinsten på Månadsklöver. Förr var den högsta vinsten där att kunna vinna 50 000 kronor i månaden men nu är den alltså 100 000 kronor i månaden. Sedan dem höjde taket på vinsten är det fyra personer som lyckats vinna detta månadsbelopp men ingen av dem under så lång tid som 15 år. Ja, som sagt, 2013 kommer verkligen att skrivas in i historieböckerna och definitivt i Svenska spels egna arkiv.

Fler Trissmiljonärer

I skrivande stund är alltså året då den största trissvinsten någonsin delats ut men det är fler som blivit miljonärer på triss genom åren och som vi nämnt även fler storvinnare under året som gått. En man i Karlstad lyckades skrapa fram en klövervinst på triss på hela 12 miljoner kronor. Han vann alltså 100 000 kronor i månaden i tio år. För många är detta helt astronomiska summor och så även för hen som vann.

Men det är inte bara den förstnämnda vinsten som slagit rekord den senaste tiden när det gäller trissvinster. Den hade nämligen bara en vinst att slå och det var den som ett par i Harmånger skrapade fram. Paret Hedin lyckades nämligen vinna så mycket som 50 000 kronor i månaden i 25 år på månadsklöver. Innan den största rekordvinsten i år var det alltså dessa två som höll rekordet. Innan dess var det ingen som hade vunnit så mycket på Triss och du kan tro att det var två lyckliga vinnare som satt där i TV-soffan under TV4:s direktsända morgonprogram.